NO och bild – årskurs 1

Vi arbetar med kroppen och eleverna har fått göra en bild där de visar något de tycker om eller är bra på. Vi har undersökt hur kroppen består av olika delar och att lederna i olika kroppsdelar gör att vi kan böja dem. Vi har även arbetat med skelettet och dess funktion. Eleverna har fått arbeta både skriftligt, muntligt och laborativt för att få kunskap på olika sätt. Förutom att vi läser NO-boken, samtalar och tittar på faktafilmer arbetar vi även digitalt, både gemensamt på smartboarden, med hjälp av vår digitala NO-bok, samt enskilt på dator, med hjälp av elevspel.

Koppling till läroplan:

  • Människans kroppsdelar, deras namn och funktion.
  • Dokumentation av naturvetenskapliga undersökningar med text, bild och andra uttrycksformer, såväl med som utan digitala verktyg.
  • Teckning, måleri, modellering och konstruktion.
  • Plana och formbara material, till exempel papper, lera, gips och naturmaterial och hur dessa kan användas i olika bildarbeten.
Comments are closed.