Lärare i Svenska år 7-9

Trivs du i ett arbete där du får lära och utveckla elever och samtidigt bidra till ”alltid bästa möjliga möte”? Välkommen till Alsalamskolan! Vi söker nu dig som är lärare med behörighet att undervisa i Svenska år 7-9.

Alsalamskolan är belägen i Haga i Örebro kommun. Vi är en F – 9 skola med två paralleller i varje åldersgrupp samt förskoleklasser och en fritidshemsavdelning. Hösten 2017 finns ca 330 elever och 30 medarbetare på skolan. Skolan leds av rektor i tre arbetsenheter – förskoleklass,fritidshem, åk 1-3, åk 4-6, samt åk 7-9.

Nolltolerans mot alla former av kränkningar är skolans signum sedan många år. Vi har ett välutvecklat elevhälsoarbete och alla ska känna sig trygga.

Välkommen till en skola med stolta traditioner och ett meningsfullt lärande!

ARBETSUPPGIFTER

Enkelt skulle vi kunna säga att du kommer att arbeta med undervisning, handledning, planering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen (LGR 11). Men att vara lärare idag handlar om så mycket mer, något som vi känner stolthet för. Att arbeta som lärare handlar om att ständigt utvecklas utifrån de elever vi möter. Att fånga elevernas intressen och utifrån det skapa rolig och utmanande undervisning. Det handlar också om att dokumentera elevernas lärande för att möjliggöra deras chanser till att nå sina mål. Förutom pedagogiken arbetar vi också med elevhälsoarbete för att säkerställa att våra elever mår bra och känner sig trygga. Framförallt får vi aldrig glömma att känna glädje i vårt arbete och att vi finns där för eleverna.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är legitimerad lärare i svenska, gärna med behörighet eller erfarenhet av svenska som andraspråk år 7-9. I ditt arbete kommer undervisning i svenska som andraspråk ingå. Du som har lärarexamen men saknar legitimation anställs på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Som person har du god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i arbetslag. Du är en reflekterande och strukturerad lärare med gedigna didaktiska kunskaper och insikt i läroplanen. Du har ett professionellt och inkluderande arbetssätt och vi utgår från att du är lärare för att du själv tycker om att utvecklas.

I rollen som lärare hos oss är du en förebild och arbetar efter att ge ett förtroendefullt bemötande gentemot eleverna som i sin tur är en utgångspunkt för framgångsrikt lärande. Din undervisning kännetecknas av balans mellan en tydlig pedagogisk planering och ett utrymme för elevernas initiativ och frågeställningar.

Du behöver ha goda kunskaper i IKT och vi ser gärna att du har erfarenheter av att kommunicera med elever och vårdnadshavare via SchoolSoft.

Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning: 50-100%
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Antal platser: 1

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2017-09-01
mats.olsson@alsalam.se

Kontakt
Rektor Mats Olsson Telefon: 019-123 146

Kommentarer inaktiverade.