Ladda ner lärarmaterial inför FN-dagen!

Välkommen att ­uppmärksamma FN-dagen den 24 oktober tillsammans med oss på Svenska FN-förbundet!

Mat, klimat och konflikt – så hänger det ihop
Hungern i världen har minskat med 28 procent under åren 2000–2015, men det har inte alls gått i det ­tempo och lika smidigt som världens länder hoppats på. Med det här skolmaterialet vill vi ­uppmuntra ­lärare och elever att diskutera hur klimatförändringar och konflikt kan påverka mat­säkerhet.

Om lärarmaterialet
Lärarmaterialet innehåller fakta och övningar som du som lärare kan arbeta med i klassrummet. Det består av tre olika delar med ökande svårighetsnivå, så att du som lärare kan avgöra vilken nivå som passar just din klass/grupp. I materialet finns också en tävling där eleverna får använda sin kreativitet.

Tävling: Skapa bästa receptet på en klimatsmart skollunch! 
Klimatet påverkar tillgången till mat, men vad vi äter påverkar också klimatet. Om vi ställer om vår kost kan vi förhindra att människor drabbas av matbrist. Tävla om 10 000 kronor till klassen genom att skicka in ett klimatsmart recept på en skollunch senast den 7 november. Läs mer om tävlingen, de fina priserna och den fantastiska juryn!

Kontakta oss
Om du har frågor om lärarmaterialet är du välkommen att kontakta oss på fndagen@fn.se.

Vänliga hälsningar
Petra Hallebrant
Generalsekreterare Svenska FN-förbundet

 

Ladda när lärarmaterialet här

Comments are closed.