Vårt nya telefonsystem från och med 31 juli 2020

Hej alla kära vårdnadshavare för elever på Alsalamskolan!

Hoppas att ni tillsammans med våra elever har njutit och fortsätter njuta av sommaren och semestern fram till skolstart!

Lgr11, Skola och hem (2.4):

”Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång ska skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande.”

För att säkerställa och rättssäkra kommunikationen mellan vårdnadshavare och Alsalamskolan har Skandinaviska stiftelsen för utbildning (SSFU) installerat numera ett nytt, digitalt telefonsystem som ska underlätta kontakten mellan oss personal på skolan och er som vårdnadshavare. Från och med måndagen 31 juli 2020 ska ni använda er av de nya, nedan bifogade, telefonnummer för att ringa till skolan. Telefonnummer är direkt kopplade till personal och skolans alla enheter.

Skolans gamla telefonnummer, 019–123 146 kommer därmed inte vara i bruk från och med måndag den 31 juli 2020.

Information

När skolans personal ringer er vårdnadshavare kommer enhetens eller personalens telefonnummer att synas på er mobiltelefon. Detta kommer underlätta för er så ni enkelt kan ringa tillbaka om ni har missat samtalet. Detta säkerställer och garanterar god kontakt mellan lärare och vårdnadshavare på Alsalamskolan. Det kan därmed vara bra att du sparar de telefonnummer som är viktiga för dig i din personliga telefon för att snabbt kunna veta vem som ringer. Notera att skolans telefonlista med alla telefonnummer finns på Alsalamskolans hemsida (https://alsalam.se/kontakta-oss/) från och med 27 juli 2020. Observera att det nya telefonsystemet endast är avsatt för telefonsamtal, inte SMS. Ni kan heller inte spela in röstmeddelande.  

Vi vill även passa på att uppmärksamma att sjukanmälan alltid ska ske via SchoolSoft. Vi tar inte emot eller godkänner sjukanmälan utförda via SMS eller telefonsamtal. Om sjukanmälan inte utförs på SchoolSoft blir frånvaron ogiltig.

Öppettider telefonsystem

Skolans personal är nu på semester och är inte tillbaka förrän 7 augusti 2020. Vid frågor eller funderingar innan den 7 augusti, var vänlig och ring till expeditionen. Öppettiderna för telefonsystemet är alla helgfria vardagar (mån-fre) kl. 8.00-17.00. Notera att personalen på skolan inte kan gå ifrån sin undervisning för att svara på era samtal. Se därför till att ringa när läraren ni vill kontakta inte har lektioner, vilket ni kan se på era barns scheman på SchoolSoft.

Föreningen Kunskapens Generation och skolskjuts

Vid frågor eller funderingar som berör skolskjuts eller föreningen Kunskapens Generation ska ni ringa till bifogat telefonnummer 076 595 27 01.

Hur ni går till väga:

Exempel 1:

Om du vill komma i kontakt med Alsalamskolans rektor, ringer du till 070 428 44 27.

Exempel 2:

Om du vill komma i kontakt med lärarna i lågstadiet (åk 1–3) ska du ringa direkt till avdelningen på numret 079 068 42 57.

Comments are closed.